Tech

Falra másznak a felhasználók a Windows 10 váratlan hibáitól

Lassan minden hétre jut hír egy félresikerült Windows-frissítésről, nemrég a nyugdíjazott Windows 7 utolsó csomagjainál merültek fel problémák. Úgy tűnik, a Windows 10 sem kerülheti el, hogy néha porszem kerüljön a gépezetbe.

Az operációs rendszerhez nemrég kiadott KB4532695-as frissítés többek közt a Start menüből előhívható keresőt érintő problémákat hivatott kiküszöbölni, de cserébe más komoly gondokat idéz elő. A visszajelzések alapján többek közt a rendszer bootolása során lépnek fel komplikációk, míg más felhasználóknál eltűnt a hang, mert a rendszer nem ismerni fel az eszközök hangszóróit.

Vannak, akik internetre nem tudnak csatlakozni hálózati hibák miatt, míg mások lassú kapcsolatra panaszkodnak. A problémák rögtön a frissítést telepítése után jelentkeztek. A visszajelzések alapján a helyzet azután sem mindig oldódik meg, ha eltávolítják a frissítést, néhányan egyenesen azt állítják, hogy a Windows 10 teljes újratelepítése sem segít.

A Microsoft egyelőre nem reagált a hírre, de vélhetően hamarosan érkezni fog egy újabb frissítés – a kérdés már csak az, hogy sikerül-e hiba nélkül kiadni.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik