Tech

Ingyen kaphat Windows 10-et, egy feltétellel

Nemrég írtunk róla, hogy a Microsoft január 14-én hivatalosan is leállította a Windows 7 támogatását, innentől kezdve nem érkeznek biztonsági frissítések és javítások a rendszerhez, így annak használata sokkal kockázatosabbá válik. Korábban a cég is felhívta rá a figyelmet, hogy lehetőség szerint mindenki váltson Windows 10-re, aki még nem tette volna meg.

Fontos nap jött el: hivatalosan is vége a Windows 7-nek
A régi operációs rendszer kedden még megkapja az utolsó frissítéseket, de innentől vége a támogatásnak.

A Microsoft meghatározott ideig lehetőséget adott rá, hogy Windows 7 és Windows 8.1 rendszerekről ingyen lehessen váltani a legújabb operációs rendszerre, és ugyan míg ez az időszak a hivatalos tájékoztatás szerint 2016. július 29-én már véget ért, a ZDNet, a The Verge és több külföldi techportál tesztje szerint a cég honlapján még mindig fenn vannak és működnek a fizetés nélküli frissítést biztosító fájlok.

Természetesen egy feltételnek teljesülnie kell: jogtiszta Windows 7 és Windows 8.1 rendszerekkel kell rendelkezni.  

A frissítéshez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Készítsen biztonsági mentést az összes dokumentumról, amit tárol a gépén!
  2. Keresse fel a Microsoft Windows 10 letöltőoldalát!
  3. A Windows 10-et szeretne telepíteni a PC-jére? szekció alatt válassza ki az Eszköz letöltése gombot, és futtassa az appot!
  4. Amikor a rendszer kéri, válassza az Ezt a gépet frissíteni most lehetőséget!
  5. A telepítés befejezése után ha minden igaz, automatikusan megkapja az aktiválási kódot, amit a Beállítások / Frissítés és Biztonság/ Aktiválás menübe lépve kérhet.

Frissítünk!

A cikk megjelenése után a Microsoft arról tájékoztatott miket, hogy a kiskapu valóban működik, de ennek ellenére a fent említett módszerrel telepített Windows 10 nem számít jogtisztának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik