Tech

Az Európai Unió sem fordít hátat a Huaweinek

Az Európai Bizottság mai döntésének értelmében a Huaweit nem tiltják el attól, hogy részt vehessen az 5G hálózatok európai kiépítésében. A kínai vállalattal kapcsolatban az Egyesült Államok még tavaly jelentette ki, hogy nemzetbiztonsági kockázatnak tekintik, ha cég részt vehet a telekommunikációs infrastruktúra kiépítésében, és az amerikai vállalatok számára fekete listára is tették a Huaweit, ami többek között azzal járt, hogy a cég már nem használhatja a Google szolgáltatásait az új mobiljain.

Ezt követően a világ számos pontján előtérbe került a Huawei szerepvállalása a küszöbön álló 5G-s mobilhálózatok kiépítésében, de nem mindenki engedett az USA egyértelmű nyomásának: a brit miniszterelnök, Boris Johnson például tegnap jelentette be, hogy kormánya – korlátozott formában – engedélyezi a Huawei részvételét a brit újgenerációs rendszerek kiépítésében.

Ezért nem akarja Amerika, hogy a kínai Huawei uralja az 5G piacát
Az Egyesült Államok mindent megtesz azért, hogy elérje: szövetségesei hozzá hasonlóan tiltsák ki a kínai vállalatot a következő generációs, 5G-s mobilhálózatok fejlesztéséből.

A Huawei közleményben üdvözlölte az Európai Bizottság döntését, kiemelve, hogy az 5G biztonságának előítéletektől mentes, objektív és tényeken alapuló megközelítése lehetővé teszi Európában a biztonságosabb és gyors 5G-hálózatok kiépítését. A Huawei közel 20 éve van jelen Európában, és a vállalat szerint a kiberbiztonságot illetően bizonyították elkötelezettségüket, és a továbbiakban is azon dolgoznak, hogy az európai kormányzatokkal és ipari szereplőkkel egységes szabványokat, protokollokat hozzanak létre, amik megerősítik a hálózatok biztonságát és megbízhatóságát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik