Tech

Újabb Samsung telefonok kapják meg az Android 10-et

Februárban lesz két éve, hogy a Samsung lerántotta a leplet a Galaxy S9 készülékekről, és a dél-koreai gyártó nem feledkezett el a készülékek tulajdonosairól, hiszen a SamMobile szerint ezeken a mobilokon is megkezdődött az átállás az Android 10-re. Németországban már akadnak olyan S9 modellek, amikre elérhető az új operációs rendszert tartalmazó frissítés, ami egyben azt is jelenti, hogy hamarosan, azaz elkövetkezendő napokban és hetekben hazánkban is elérhető lesz a szoftvercsomag.

Éppen ezért a Galaxy S9 és S9+ tulajdonosoknak érdemes a szokásosnál gyakrabban ellenőrizni, hogy érkezett-e frissítés: ehhez nem kell mást tenni, mint a beállításokon belül kiválasztani a szoftverfrissítés opciót, majd a letöltés és telepítés menüpontra kattintva a készülék tájékoztat, hogy elérhető-e a legújabb szoftver. Ezzel kapcsolatban ugyanakkor jó tudni azt is, hogy a frissítés érkezése nagyban függ attól, függetlenül vagy a szolgáltatótól vettük-e a telefont – utóbbi esetben a telekommunikációs cégen is múlik, a telefon mikor kapja meg az Android 10-et és a Samsung által fejlesztett One UI 2.0 felületet.

Ezek a Samsung telefonok kapnak Android 10-et a közeljövőben
Végre kaptunk egy listát, amin láthatók a frissülő készülékek és a menetrend.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Galaxy S10-telefonokra és a Note9 készülékre már megérkezett a Google legújabb mobil operációs rendszere, illetve van egy listánk is arról, hogy mely Samsung készülékekre és mikor várható az Android 10.

Nyitókép: LLUIS GENE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik