Tech

Már mindent tudni a Samsung új csúcsmobiljáról

Már csak pár hét és február 11-én lehull a lepel a Samsung idei Galaxy S-szériás mobiljairól, a dátum közeledtével pedig egyre több információ lát napvilágot a szorgos szivárogtatóknak köszönhetően. Nemrég kiderült, hogy a dél-koreaiak Galaxy S11 helyett a Galaxy S20 névre keresztelhetik a szériát, aminek a legerősebb változata nem a Plus variáns lesz, hanem a frissen bevezetett Ultra modell. Hogy a legcombosabb Galaxy S20 mit fog tudni, arról pár napja hallhattunk.

A netre most a Galaxy S20 alapmodellről került ki egy állítólagos hands-on videó, ami számos eddigi pletykához illeszkedik. A 13 másodperces felvételen jól látszik a dominókocka-szerűen kialakított hátlapi kamerarendszer, ami elsőre eléggé méretesnek tűnik, de még mindig nem annyira durva látvány, mint amit mondjuk az iPhone 11 Pro Max nyújt.

A 12 megapixeles Sony IMX555 főegység mellé egy 64 megapixeles és egy másik 12 megapixeles kamera kerül – a Galaxy S20 Plusnál ehhez csatlakozik egy negyedik, mélységérzékelő szenzor is. Ezek alapján úgy tűnik, hogy csak a legdrágább Galaxy S20 készülék kapja meg a 108 megapixeles érzékelőt.

Előlap ügyileg adott az Infinity-O Display a kijelző tetejének közepén csücsülő ízléses, üvegbe rejtett szelfikamerával. Az XDADevelopers posztja szerint a panel 1440 x 3200 pixel felbontásra képes, a képarány pedig 20:9 lesz, amivel kicsit hosszúkásabbá válik a kialakítás az elődmodellhez képest. Marad a tavalyi Galaxy S10 modellekről ismert ultrahangos ujjlenyomat-olvasó is a kijelzőben. A játékosok örömére 120Hz-es képfrissítést is támogat majd, a felhasználó kedve szerint választhat, hogy ezt az értéket használná, vagy maradna a 60Hz-nél.

A belsőségekről pedig: az alapmodell Qualcomm Snapdragon 865 chipsetet, 128 GB ROM-ot, 12 GB RAM-ot és 4500 milliamperórás aksit kaphat, ami ha minden igaz, 25W-os gyorstöltést támogat.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik