Tech

Szinte elpusztíthatatlan mobilt villantott a Samsung

A Samsung hivatalosan is bejelentette új strapamobilját, miután idő előtt a finn weboldalukra véletlenül felkerült az eszköz. A Galaxy XCover Pro külsőre egyáltalán nem egy hagyományos Samsung-készülék, hiszen úgy néz ki, mint egy tank, és az ígéretek szerint legalább annyira is bírja a strapát. Elsősorban kemény fizikai munkát végzőknek tervezték építkezésekhez, és nem egyéni felhasználókat, hanem cégeket céloznak vele.

Ahogy az elvárható egy strapamobiltól, kibírja az egy 1,5 méter magasról történő véletlen leejtést, és több más olyan gyűrődést, amit egy üveg-fém szendvics nem igazán. Az IP68-as védettséget kiegészíti a MIL-STD 810G katonai szabvány,  ezt azok a mobilok szokták megkapni, amik kibírják többek közt a párát, a hősokkot, a napsugárzást, a savas atmoszférát, a ballisztikus becsapódást, az alacsony és magas hőmérsékletet. Ugyanerre képes egyébként a Nokia 800 Tough is, amit mi is megkínoztunk korábban.

Befagyasztottuk, betonra dobtuk, de így sem törtük meg a Nokia strapamobilját
Megnéztük, tényleg van-e olyan keménylegény a Nokia 800 Tough, ahogy azt a gyártó állítja.

A modell különlegessége a 4050 milliamperórás cserélhető akkumulátor, ami ráadásul a 15W-os gyorstöltést is támogatja USB Type-C porton keresztül. Emellett számos kiegészítő csatlakoztatható pluszban a készüléktesthez, például kártyaolvasók, vagy szkennerek. Az EMV Level 1 minősítés miatt pedig akár fizetések fogadására is képes POS-terminálként használva.

Forrás: Samsung

A mobil egyébként a középkategóriát képviseli specifikációk terén: egy 6,3 hüvelykes 1080p kijelzőt kapott, belül pedig 2GHz-es nyolcmagos Samsung Exynos 9611 chipset dolgozik 4GB RAM társaságában. Került bele még 64GB tárhely, ami mikroSD-vel bővíthető, ráadásul Android 10-et futtat. A hátlapon két kamera – egy 25 megapixeles főegység, valamint egy 8 megapixeles másik szenzor található, elöl pedig 13 megapixeles szelfikamerával készülnek a fotók. És ha ez nem lenne minden, ujjlenyomat-olvasót is támogat, ami nem mindennapi dolog ebben a kategóriában.

A Galaxy XCover Pro 2020 első felében jelenik meg az Egyesült Államokban 499 dolláros (nettó 141 ezer forint) áron, kérdés, hogy a magyar piacra is érkezik-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik