Tech koronavírus

Ezrek töltik le ezeket az alkalmazásokat a koronavírus miatt

Hihetetlenül nagyot ugrott egyes járványokról és háborúkról szóló stratégiai játékok népszerűsége a kínai felhasználók körében, miután a valós életben is pánik ütött ki a gyorsan terjedő vuhan-koronavírus miatt, ami eddig kilenc halálos áldozatot szedett.

A vírus a tüdőgyulladáshoz hasonló tüneteket okoz, és emberről emberre terjed cseppfertőzéssel, tudományos becslések alapján eddig több mint ezer személyt fertőzött meg, noha egyelőre csupán 220 esetről tudunk.

Hetek alatt világjárvány törhet ki a kínai vírus miatt
A SARS „kistestvéréről” van szó, kialakulása csak idő kérdése volt: cseppfertőzéssel terjed emberről emberre.

A brit Ndemic Creations stúdió által fejlesztett Plague Inc. és Rebel Inc. játékok letöltési számai január 20 óta hatalmasat ugrottak, miután Kínában a hatóságok felhívták a figyelmet a vírus felbukkanására.

A Plague Inc.-ben a játékosok egy kórokozót nevelgethetnek az emberiség leigázására, ez a szoftver a fizetős játékok kategóriájában az ötödikről az első helyre ugrott a kínai iOS appboltban szerdára. A Rebel Inc.-ben pedig egy háborútól sújtotta országot kell felvirágoztatnia a játékosnak, ami annyira érdekelni kezdte a felhasználókat, hogy a 27. helyről az ötödikre ugrott.

Többek szerint is nagy a valószínűsége, hogy a világvége ötletével játszadozó szoftverek a koronavírus miatt kerültek az érdeklődés középpontjába. Ezt nem leplezik a Weibo közösségi oldal fórumozói sem, a hozzászólások tanulsága alapján az az egyszerű magyarázat, hogy a félelemtől úgy a legegyszerűbb megszabadulni, ha az ember szembenéz vele, akár játékos formában. A Plague Inc. játékosai közül többen azt is elárulták, hogy a jelenlegi helyzet miatt választották a játékban is Kínát a játékbeli vírus indulópontjaként.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik