Tech

A Csillagok háborúja színészének nagyon elege van a Facebookból

Az erő nincs a Facebookkal: Mark Hamill, a Csillagok Háborúja ikonikus színésze Twitteren jelentette be, hogy törli magát a közösségi oldalról. Hamill ezzel szeretné kifejezni, mennyire nem ért egyet azzal, hogy a közösségi óriás nem tesz érdemi lépéseket a politikusok hazugságai ellen.

A döntése előzménye, hogy Mark Zuckerbergék a múlt hét folyamán közölték egy blogposztban, nem ítélkeznek a politikai hirdetések valóságtartalma felett, abban az esetben sem, ha a szponzorált tartalom propaganda.

A Facebook továbbra sem állítja meg a politikusokat
Továbbra is a felhasználókon múlik, kinek hisznek.

„Kiábrándítónak találom, hogy Mark Zuckerberg többre értékeli a profitot, mint a hitelességet, ezért úgy döntöttem, hogy törlöm a Facebook profilomat. Tudom, hogy ez a világot nem igazán érdekli, de én jobban alszom este ” – írta Twitteren, posztját a #PatriotismOverProfits hashtaggel lezárva. Emellé került két emoji is, egy amerikai zászlós és egy pénzeszsák, amit nem is nagyon kell magyarázni.

A Facebook termékmenedzsmentért felelős igazgatója, Rob Leathern múlt héten arról beszélt, hogy egységes szabályozás hiányában a Facebooknak és a többi közösségi platformnak maga kell megszabnia irányelveit, ők pedig abban hisznek, hogy a felhasználóknak mindenről értesülniük kell, amit a politikusok mondanak. Változások terén annyi várható, hogy a jövőben javítanak a hirdetések átláthatóságán, a felhasználók pedig több kontrollt kapnak a Facebookon és az Instagramon egyaránt.

Nem Hamill az egyetlen híresség, aki bojkottálja a világ legnépszerűbb közösségi oldalát, tavaly novemberben Sascha Baron Cohen is így döntött.

Lugosi Bélát utánozta gyerekként, mára hollywoodi trollá vált
A Star Wars Luke Skywalkere, Mark Hamill a(z első) trilógia sikere után eltűnt a nyilvánosság elől, hogy a 2010-es évek végén újra előkerüljön. Pedig addig is egy csomó érdekes dolgot csinált.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik