Nagyvilág

Sacha Baron Cohen: Ha a Facebook létezik, akkor Hitler harminc másodperces videókat hirdethetett volna a zsidókérdésről

A Boratról és Ali G-ről híres színész New Yorkban mondott beszédet az Anti-Defamation League éves antiszemitizmus elleni gáláján, ahol arról beszélt, hogy egyre több a gyűlölet-bűncselekmény és a gyilkos támadás az etnikai és vallási kisebbségek ellen. És szerinte ezt a gyűlöletet néhány technológiai cég teszi lehetővé, amelyek együtt a világtörténelem legnagyobb propagandagépezetét alkotják.

Sacha Baron Cohen szerint ezek az algoritmusok szándékosan olyan tartalmakat erősítenek fel, amelyek lekötik az embereket, és az alapvető ösztöneikre hatnak, mint a gyűlölet és a félelem. Ezért lehet, hogy a Youtube már egymilliárd olyan videót ajánlott, amelyekben az összeesküvés-elméletekről híres Alex Jones szerepel. És szerinte ezért teljesítenek jobban a kamuhírek is a valódiaknál.

Ha fizetsz neki, a Facebook bármilyen politikai hirdetést közzétesz, még akkor is, ha hazugság. És még abban is segít, hogy mikrotargetálja neked a hazugságokat. Ha a Facebook létezett volna a harmincas években, Adolf Hitler harminc másodperces videókat hirdethetett volna a zsidókérdés megoldásáról.

– teszi hozzá Cohen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik