Tech

A francia szolgáltató szerint badarság a Huawei vádolása

A Huawei Technologies mobilhálózati berendezéseivel kapcsolatban megfogalmazott biztonsági aggodalmak egyike-másika „komplett badarság” – jelentette ki a vezetőnek számító, Orange nevű francia mobil távközlési szolgáltató vállalatának elnök-vezérigazgatója, Stéphane Richard a francia Parlament bizottsági meghallgatásán.

Az Orange vezére hangsúlyozta: a Huawei ellen felhozott vádak csak az ötödik generációs mobil távközlési infrastruktúra kiépítését késleltetik.

Merkel szerint nem lenne jó döntés kizárni a Huaweit
A kancellár ellenzi bármely vállalat eleve kizárását.

Az Egyesült Államok azzal az állítással igyekszik rávenni szövetségeseit a Huawei kizárására ötödik generációs hálózati fejlesztésekből, hogy a cég berendezései szoftveres „hátsó bejáratot” (back door) biztosítanak a kínai hírszerzés számára az adatforgalom lehallgatásához.

„Ez az állítás ugyanazt jelenti mintha azt mondanám, hogy van egy kínai gyártmányú antennám, abban pedig van egy mikrofon, amivel a Kínai Kommunista Párt le tudja hallgatni minden beszélgetésemet. Ez pedig komplett badarság” – fogalmazott az Orange vezére, hozzátéve: „soha sehol nem bukkantak még semmi ilyesmire.” Az Orange nem használja a Huawei berendezéseit Franciaországban, más piacokon viszont igen, például spanyolországi, lengyelországi és afrikai hálózataiban.

Egy korábbi cikkünkben azt is összeszedtük korábban, mely országokban hogyan állnak a kínai vállalathoz:

Trump hiába szeretné, nem mindenki aggódik a Huawei miatt
Az elmúlt hónapok során több ország is döntött azzal kapcsolatban, beengedik-e a kínaiakat a következő generációs hálózataikba.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik