Tech

Magyarország is esélyes a Huawei új gyárára

Ugyan a tervezett európai üzem helyéről még nincs döntés, de van rá esély, hogy a Huawei gyárat telepít Magyarországra – derült ki a Világgazdaság interjújából, amit Vu Pi-csianggal, a kínai cég magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatójával készült.

Pi-csiang többek közt arról is beszélt, hogy miután az Egyesült Államok feketelistára tette a vállalatot, ottani tevékenységeiket, kutatás-fejlesztést Kanadába költöztetik, míg más tevékenységeiket Európába hozzák. Az üzem többek közt telekommunikációs vezetékes és mobilhálózatokhoz gyártana eszközöket.

„Arról egyelőre nincs információnk, hogy hova kerül az új gyár, de Magyarország nagyon jó pozícióban van” – fogalmazott az igazgató a lapnak. „Itt már jelen vagyunk, sőt több mint tíz éve itt van az európai ellátóközpontunk. Ha az európai üzletünk bővül, abban Magyarország mindenképpen fontos szerepet fog betölteni” – tette hozzá.

Trump hiába szeretné, nem mindenki aggódik a Huawei miatt
Az elmúlt hónapok során több ország is döntött azzal kapcsolatban, beengedik-e a kínaiakat a következő generációs hálózataikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik