Tech

Különleges kamerateszten vérzett el az iPhone 11 Pro

Az Apple idén ősszel bemutatott iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max készülékei a cég eddigi legfejlettebb kamerarendszerét tudhatják magukénak: egy 12 MP-es széleslátószögű és egy szintén 12 MP-es szuperszéles látószögű (120 fok) lencsét, továbbá egy 12 MP-es telefotó egységet tartalmaznak, utóbbi négyszeres optikai zoomra képes. Már támogatják az éjszakai módot, illetve a Deep Fusion néven emlegetett képalkotási technikát, aminek lényege, hogy a szenzorok kilenc képet készítenek különböző expozíciókkal, majd a mesterséges intelligencia ezeket kombinálva alkotja meg a végső felvételt, amin a lehető legtöbb részlet jelenik meg a legkevesebb zajjal.

Marques Brownlee YouTube-videós mobilmustráját minden évben lelkesen várják a kütyük iránt érdeklődők, mivel a férfi vakteszten veti össze a legújabb modelleket. Az idei versenyben 16 készülék mérkőzött meg: Google Pixel 4, iPhone 11 Pro, Samsung Galaxy Note10+, Google Pixel 3A, Samsung Galaxy S10e, OnePlus 7T Pro, OnePlus 7T, Huawei Mate 30 Pro, Huawei P30 Pro, Xiaomi Mi Note 10, Sony Xperia 1, Redmi K20 Pro, LG G8X ThinQ, Asus ROG Phone II, Asus Zenfone 6, Royole Flexpai.

Mindegyik telefonnal többfajta kép készült, többek közt szelfik, makrók, közeli, távoli képek. A videós az elkészült felvételeket közzétette a közösségi oldalán, majd arra kérte a felhasználókat, hogy szavazzanak, melyeket ítélik a legjobbnak. Brownlee az alapján juttatta tovább a döntőkbe a mobilokat, hogy mennyire nyerték el a szavazók tetszését a velük készült fotók. Természetesen a telefonok típusát nem fedte fel, így mindenki pártatlanul dönthetett.

A napokon át zajló értékelésben meglepő mód az iPhone 11 Pro már az első rostán kiesett,

és a vele szemben versenyző OnePlus 7T Pro jutott tovább. Mondjuk ez még mindig nem annyira megalázó, mint a tavalyi teljesítmény, amikor a 2018-as iPhone X és iPhone XS a BlackBerry Key 2-től kapott ki. A dobogó első helyére egyébként a Samsung Galaxy Note10+ állhatott fel.

A videós persze kiemelte, hogy ettől még egyáltalán nem olyan rossz készülék fotózásra a csúcs-iPhone, csupán a felhasználók más képeket szebbnek találtak.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik