Tech

Még jobb fotókat készítenek majd az új iPhone-ok

Az iOS 13.2-es bétáját tesztelő felhasználók már próbálgathatnak egy új fejlesztést, ami az iPhone 11 és iPhone 11 Pro készülékek fotózási képességeit emeli újabb szintre. A rendszer kameraszoftverébe érkező Deep Fusion technika lényege, hogy a szenzorok kilenc képet készítenek különböző expozíciókkal, majd a mesterséges intelligencia ezeket kombinálva alkotja meg a végső felvételt, amin a lehető legtöbb részlet jelenik meg a legkevesebb zajjal. Ezáltal jobb minőségűvé és részletesebbé válnak a felvételeken a textúrák, legyen szó ruháról, bőrről vagy más felületről, és csökken a felvétel zajszintje.

A technológia alapját az Apple saját gyártású A13 Bionic processzora adja, ezért csak az iPhone 11, iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Max készülékekkel működik, a régebbi eszközökre szoftveres frissítéssel sem lehet eljuttatni. Igaz, a Deep Fusiont már a bemutatón is elhintette a cég, de ezidáig még nem volt használható, széles körben majd az iOS 13.2-vel kapják meg a felhasználók.

Az új almás mobilok kamerarendszere egyébként is sokat fejlődött tavalyhoz képest. A két Pro modell  három lencsét: egy 12 MP-es széleslátószögű és egy szintén 12 MP-es szuperszéles látószögű (120 fok) lencsét, továbbá egy 12 MP-es telefotó egységet kapott, ami négyszeres optikai zoomra képes. A kevesebb egységgel felszerelt iPhone 11-nek sem kell szégyenkeznie, szoftver terén itt is megkapjuk az éjszakai módot, a dedikált portré mód pedig már a kedves kisállatok fejét is felismeri.

Ez már Steve Jobsnak is sok lenne: itt az iPhone 11, az iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Pro Max
Véget ért a mise, az Apple hivatalosan is lerántotta a leplet a 2019-es iPhone modellekről.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik