Tech

Rendőrkocsiba trafált a robotpilótás Tesla

Parkoló rendőrautóba trafált bele egy robotpilóta módban (Autopilot) közlekedő Tesla Model 3 Connecticutban, írja a CNBC. A sofőr elmondása szerint éppen a hátsó ülésen lévő kutyájával foglalkozott, amikor az ütközés bekövetkezett. A rendőri járműn túl egy másik álló autót is érintett a karambol, de szerencsére senki nem sérült meg. A Tesla szóvivője egyelőre még nem reagált a hírre.

A gyártó honlapján is az olvasható, hogy az autopilotmód olyan sofőr felügyeletét igényli, akinek a kezei a kormányon vannak, és bármikor kész arra, hogy szükség esetén közbelépjen. „Ugyan az Autopilot egyre többet képes elvégezni, jelenlegi formájában még nem önvezető rendszer” – írják.

During the early morning hours of Saturday, December 7, 2019, Troopers out of Troop G-Bridgeport responded to the area…

Közzétette: Connecticut State Police – 2019. december 7., szombat

Érdemes hozzátenni, hogy az automatizált rendszerek terén is több szintet lehet elkülöníteni attól függően, hogy mi bízható rá biztonsággal az autó szoftverére. A Tesla autopilot úgynevezett ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) funkciókat tartalmaz, ami azt takarja, hogy a fejlesztések csak segítik a biztonságos vezetést, de a sofőr nem adhatja át az irányítást az autónak, és a felelősség is a sofőré.

A gyártó óva inti a felhasználókat attól, hogy túlságosan is rábízzák magukat az autó szoftverére, amennyiben a biztonságos közlekedés a céljuk.

Sokan akadtak ki a Teslában forgatott pornófilmen
A Tesla autopilotmódja még felügyeletet igényel, de ez nem akadályozta meg a felnőttfilmeseket.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik