Tech

Sokan akadtak ki a Teslában forgatott pornófilmen

Taylor Jackson pornószínésznő olyan dolgot mondhat el magáról, amit rajta kívül más nő nem: ő az első, aki egy sofőri felügyelet nélküli mozgó járműben vehetett fel pornójelenetet. Jackson ugyanis olyan felnőtt filmben játszott, amiben egy férfival foglalták el egy Tesla vezetői ülését, miközben az autó autopilotmódban volt. Mondani sem kell, hogy a kezek nem a kormányon feküdtek.

Ennek eredményeként a PornHubon 2019. május másodikán a legkeresettebb kulcsszó a Tesla lett, erről örvendezve be is számolt Twitterén a művésznő, a posztban pedig még Elon Muskot is megjelölte. Erre igaziból szükség sem lett volna, mert a PornHub az illegális cselekedetnek számító kéz nélküli vezetés miatt Taylort már jelentette Elonnak, legalábbis ezt írták az Instagramon megosztott kép alatt – bár sejthető, hogy ezt csak ironikus megjegyzésnek szánták.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Reporting you to Elon for not having two hands on the wheel with autopilot enabled. #phworthy

Pornhub (@pornhub) által megosztott bejegyzés, Ápr 30., 2019, időpont: 10:02 (PDT időzóna szerint)

A The Next Web újságírója már élesen is kritizálta a jelenséget, hangsúlyozva, hogy az autopilotmód kisegítő funkció, nem teljes értékű önvezető rendszer, és még korántsem annyira megbízható, hogy emberek csak úgy figyelmetlenül szexeljenek mellette.

A gyártó honlapján is az olvasható, hogy az autopilotmód olyan sofőr felügyeletét igényli, akinek a kezei a kormányon vannak, és bármikor kész arra, hogy szükség esetén közbelépjen. „Ugyan az Autopilot egyre többet képes elvégezni, jelenlegi formájában még nem önvezető rendszer” – írják.

Érdemes hozzátenni, hogy az automatizált rendszerek terén is több szintet lehet elkülöníteni attól függően, hogy mi bízható rá biztonsággal az autó szoftverére. A Tesla autopilot úgynevezett ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) funkciókat tartalmaz, ami azt takarja, hogy a fejlesztések csak segítik a biztonságos vezetést, de a sofőr nem adhatja át az irányítást az autónak, és a felelősség is a sofőré.

Tavaly nagy port kavart, hogy az Uber által tesztelt önjáró megölt egy gyalogost, és abban a szakértők is egyetértenek, hogy egyelőre még egyik önvezető rendszer sem annyira biztonságos, hogy emberi felügyelet nélkül cirkáljanak az utakon, ezért is felelőtlenség a teslás pornózás, ami rossz példát mutathat másoknak is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik