Tech

Már az eltűnt laptopot is mutatja a Google funkciója

Eltűnt mobilok kapcsán korábban már mi is bemutattuk a Google Készülékkereső nevű eszközt, ami nem csak az elveszett telefon lehetséges helyét segít meghatározni, de mellette más hasznos funkciókat tartogat, például megcsörgethetjük vele magunkat, vagy távolról törölhetjük a tárhelyen lévő adatokat. A funkciót folyamatosan fejleszti a keresőóriás, tavaly óta már belső terekben történő meghatározás is működik.

A Google a héten bejelentette, hogy a G Suite felhasználók a nagyon hasonlóan működő My Devices (Saját eszközök) felületen keresztül már azt is megnézhetik, hol vannak helyileg a számítógépeik. Ezzel együtt a kezelőfelületet is frissítették, nem csak könnyebben átláthatóvá vált, de egyben több információt is nyújt a készülékek hollétéről.

A funkciót továbbá a korábbi http://google.com/apps/mydevices linkről áthelyezték a http://mydevices.google.com/ címre, de a Google-fiókunk beállításai közt is előhívhatjuk. Az újítást fokozatosan teszi elérhetővé a Google, pár nap beletelhet, mire mi is látjuk – addig a linkek sem működnek.

Forrás: Google
Nincs meg a mobilom, úristenke, most mi lesz?!
Elmondjuk, mit kell csinálni, nyugalom.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik