Tech

Még könnyebb lesz megtalálni az elveszett mobilokat

Korábban már mi is írtunk arról egy hosszabb cikkben, mit érdemes tenni akkor, ha nem találjuk a mobilunkat. Bemutattuk a Google Készülékkereső szolgáltatását is, ami nem csak az elveszett eszköz lehetséges helyét segít meghatározni, de mellette más hasznos funkciókat tartogat, például megcsörgethetjük vele magunkat, vagy távolról törölhetjük a tárhelyen lévő adatokat.

Az alkalmazás most tovább bővült a belső terekben történő helymeghatározás lehetőségével is. Ez azt jelenti, hogy ha a felhasználó például egy nagyobb plázában pottyantotta el a mobilt, akkor nem csak azt láthatja a térképen, hogy melyik az a pláza, hanem hogy az épületen belül nagyjából melyik üzlet, étterem közelében.

Megjegyzendő persze, hogy nem minden épülettel működik a dolog: a beltéri térképezéshez először is valakinek fel kell tölteni a Google Térkép számára az épület tervrajzát, így lényegében az üzemeltetőtől függ, hogy a Készülékkereső támogatja-e adott helyszínt. A frissítés napján már sok reptér és bevásárlóközpont is élt a lehetőséggel, de a Google egyelőre nem tette közzé, hogy melyek azok, ráadásul az első tesztek szerint még közel sem működik tökéletesen a funkció. A keresőóriás valószínűleg dolgozik még rajta, a jövőben pedig még több helyen lehet hasznosítani a fejlesztést.

Fotó: Google

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik