Tech

Hónapok óta hibás a Google Drive funkciója

Több androidos felhasználó is tapasztalta az elmúlt hónapok során, hogy a Google Drive biztonsági mentéseket készítő funkciója nem működik megfelelően. A hiba már kilenc hónapja van jelen, és az Android 9, Android 10-et futtató eszközöket érinti. Mivel rendszerhez fűződő hibáról van szó, a legtöbb gyártó készülékén tapasztalható, legyen szó a Huawei, a Samsung, a OnePlus, a Moto, vagy a Google modelljeiről.

Amennyiben a Google Drive androidos appjában engedélyeztük az automatikus biztonsági mentések készítését, érdemes ránéznünk a beállításokra, mert látható jele van annak, hogy a fejlesztés nem működik rendeltetésszerűen.

Nálunk minden rendben. Fotó: 24.hu

Az app általános beállításai közt keressük meg az Alkalmazások biztonsága mentése opciót, itt láthatjuk listázva a korábban készített mentéseket, illetve manuálisan is elindíthatjuk a mentés készítését. Az érintett felhasználók viszont felhívták a figyelmet arra, hogy náluk teljesen szürke és nem hajtható végre a manuális mentés sem, továbbá a “Waiting to backup” üzenet jelenik meg állapotként az egyes biztonsági mentések esetében. A keresőcég saját fórumán is elismerte a hibát, de hivatalos javítás még nem érkezett.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik