Tech

Újabb 90 nap haladékot kaphat a Huawei

Májusban komoly sajtóvisszhangot kapott, mikor az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Donald Trump olyan döntést hozott, melynek értelmében az amerikai vállalatok nem adhatnak el szolgáltatásokat és hardvereket a Huaweinek. A szankció vonatkozik a Google-t birtokló Alphabet anyacégre is, ami a korlátozásnak megfelelően úgy döntött, hogy a kínai cég által gyártott mobileszközök a jövőben nem kaphatják meg az Android operációs rendszert.

Trump hiába szeretné, nem mindenki aggódik a Huawei miatt
Az elmúlt hónapok során több ország is döntött azzal kapcsolatban, beengedik-e a kínaiakat a következő generációs hálózataikba.

Mindez része az USA és Kína között jó ideje zajló kereskedelmi háborúnak, ahol a felek különböző eszközökkel igyekeznek jobb pozícióba kerülni, amit jól mutat, hogy alig pár nappal a tiltólista életbe lépését követően az amerikaiak három hónapra felfüggesztették a Huawei elleni intézkedéseket, méghozzá azzal az indokkal, hogy az érintett vállalatok számára egyszerűbb legyen az átmenet. Az ideiglenes engedély augusztus 18-án járt le, aminek letelte után az amerikaiak két hónap hosszabbítást adtak.

Ez a két hónapos átmeneti idő is lassan lejár, amit úgy tűnik, ismét újabb 90 nap követhet a Reuters belsős forrásainak legfrissebb információi szerint. A lap pár napja még arról írt, hogy a Trump-adminisztráció ezúttal csak két újabb hetet adna a kínaiaknak, de a szabályozási nehézségek miatt ez nem tűnt járható útnak. Így a korábbiak mintájára a kínaiak 90 napig üzletelhetnének továbbra meglévő partnereikkel – természetesen ez még nem hivatalos közlés, de nagy a valószínűsége.

(Kiemelt kép: AFP)

A Huawei újabb 90 nap haladékot kaphat Amerikától
Tovább folyik a huzavona Kína és az Egyesült Államok között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik