Tech

Furcsa okból kezdett profilokat letiltani a Facebook

Visszajelzések alapján a Facebook több is felhasználót is letiltott egy hiba miatt az elmúlt napokban, a probléma több ezer netezőt érinthet. Ugyan alapesetben a közösségi oldal rendszerének a kamuprofilokat kéne kiszűrnie, most éppen fordítva sült el a dolog: azok fiókja vált elérhetetlenné, akik éppen egy másik profilt jelentettek hamisnak. A jelentés után a Facebook kizárta őket az oldalról, majd fényképes személyi dokumentumot kért a felhasználó azonosításához. Többek szerint viszont azután sem oldódott fel a tiltás, hogy a kérésnek eleget tettek.

A helyzetet tanácstalanul tűrő felhasználók a #FacebookLockout hashtaggel osztják meg történetüket a Twitteren. Az egyik károsult már több mint egy hete nem fér hozzá a közösségimédia-profiljaihoz, se a facebookos, se az instagramos üzleti oldalaihoz, ami bevételkieséssel is jár. Bár míg a letiltottak egy része visszakapta a hozzáférését, többen sehogyan nem jutottak eddig sikerre.

A Facebook egyelőre nem adott hivatalos választ a jelenséggel kapcsolatban. Ha ismerős a történet, nem véletlen: június elején a Facebook tömegesen tiltotta le magyar felhasználók fiókjait magyarázat nélkül, sokakat azóta sem oldottak fel. Akkor mindössze annyit közölt a cég, hogy az érintett fiókok megsértették a felhasználói szabályzatot.

Vannak magyarok, akiket végleg letiltott a Facebook
Egészen durva, hova fajult egyes fiókok esetében a tiltási mizéria.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik