Tech

Az Instagramon él tovább a Facebookról eltűnt funkció

A hiteles előrejelzéseiről ismert Jane Manchun Wong nevű fejlesztő kiszúrta, hogy az Instagram egy új fejlesztéssel tenné még vonzóbbá a 24 óra után eltűnő történetek (Stories) formátumát. A forráskód alapján a Storiesból előhívható kamerával készített fotóknál és videóknál újabb korlátozási lehetőség jelenik meg. A jövőben nem csak azt állíthatjuk be, hogy csak a közeli ismerősök lássák a megosztott történetet, de megjelenik annak lehetősége is, hogy egy adott csoportnak célozzuk.

Ez arra enged következtetni, hogy a közeli ismerősök listán túl további egyéni csoportokat hozhat létre a felhasználó. Az apró újítás kétségkívül hasznos lehet, hiszen bizonyos tartalmakat csak adott érdeklődési körű személyekhez juttathatunk el, a többieket pedig nem fárasztjuk olyan posztokkal, amik érdektelenek lehetnek számukra.

A Facebookon múlt hónapban szűnt meg a csoportos sztorik megosztásának lehetősége, amit mindössze kilenc hónapig lehetett használni bevezetése után. Vélhetően a kifejezetten vizualitásra támaszkodó Instagramon sokkal indokoltabb és népszerűbb lehet majd a használata a felhasználók körében. Egyelőre még nem tudni, hogy a képmegosztón mikor jelenik meg hivatalosan a funkció.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik