Tech

Egyre nehezebb lesz youtubernek lenni

Szigorít a Youtube azon, hogy ki nyerheti el innentől a hivatalos hitelesítést az oldalon: ahelyett, hogy az eddigi, 100 ezer feliratkozós határt kellene elérni hozzá, a videómegosztó szubjektívebb módon, hitelesség és kiemelkedő teljesítmények alapján fogja osztogatni a hitelesítést a felhasználók között. Sokkal inkább úgy fog működni, mint a többi közösségi oldalon, azaz a nézőkkel való kommunikáción és a csatorna minőségén fog múlni, nem a feliratkozók mennyiségén, hogy valaki hitelesítve lesz-e – írja az Engadget.

Nem lesz olyan egyszerű tiniként youtube-ozni
Felnőtt felügyelet kell a regisztrációhoz.

Ahelyett azonban, hogy a szokványos jelvényes módszerrel jeleznék, ki számít hitelesített felhasználónak, egyszerűen azzal fogják mutatni, hogy szürke háttér elé teszik a szöveget – így sokkal nehezebb lesz hamisítani is.

Fotó: iStock

Az egyelőre nem tiszta, hogy pontosan hogyan fogja eldönteni a Youtube, hogy ki méltó a státuszra, de a TechCrunch szerint valószínűleg algoritmusok és emberi munka együttes eredménye lesz. A videómegosztó reméli, hogy ezzel növelheti a felhasználói bizalmat a tartalmak felé, mivel a százezres feliratkozói határ eddig nem garantált semmilyen minőséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik