Tech

Nem lesz olyan egyszerű tiniként youtube-ozni

Komoly korlátozásokat vezet be a Youtube a gyerekpornográfia határait súroló kontentjeivel szemben: mostantól 13 éven aluliak csak akkor regisztrálhatnak a videómegosztóra, ha egy felnőtt is velük van, ha mégis megteszi, elveszíti a jogát az élő streamelésre. A Youtube blogposztja szerint ennek az a célja, hogy visszaszoruljon az ellenőrizetlen gyerektartalom. A rendszert kijátszó tiniket gépi tanulás és mesterséges intelligencia segítségével szűrik majd ki.

A szabályozást éppen akkor jelentették be, amikor a Harvard Berkman Klein Internet és Társadalom Központja kiadott egy tanulmányt arról, mennyire veszélyes is a gyerektartalom a Youtube-on: a kísérletek szerint azok, akik hiányos öltözékű gyerekekről nézegetnek videókat, könnyen belekerülnek egy spirálba, és egyszerűen jutnak hozzá a következő hasonló videókhoz, mivel a Youtube automatikusan hasonlóakat ajánl nekik fel lejátszásra.

AFP: Forrás

A probléma a Youtube-nál először 2017-ben ütötte fel a fejét, amikor a videóplatform több millió ilyen témájú videót törölt. 2018-ban 400 felhasználói fiókot távolított el hasonló tartalmak miatt. Sok kritika érkezik arra, hogy ez még mindig nem oldja meg a gyerekpornó határait súroló problémákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik