Tech

Megtanulja felismerni a gyilkosokat a Facebook

A Metropolitan rendőrséggel együttműködve próbálja megelőzni a Facebook azt, hogy a platformján kontrollálatlanul terjedjenek a lövöldözésekről szóló videók – derült ki a BBC cikkéből. A christchurch-i mészárlásnál vírusként terjedtek a videók a platformon, a közösségi oldal ezt próbálja most megakadályozni, méghozzá úgy, hogy kamerákat szerel a rendőrökre, és azok felvételeit gépi tanulás segítségével elemzi, és tanítja az algoritmust, hogy időben felismerje a lövöldözéseket.

Kétszázan nézték élőben Facebookon a christchurchi mészárlást, de senki nem jelentette
Az első jelentés a moderátorokhoz 12 perccel a közvetítés vége után érkezett be.

Szakértők szerint azonban ez, annak ellenére, hogy jó irány, nagyon sokáig fog tartani, hiszen a mesterséges intelligenciának rengeteg lövöldözős videóra lesz szüksége ahhoz, hogy hatékonyan, magától felismerje az oldalon terjedő felvételeket is. Egyelőre a technológia még nem tart ott, hogy megbízhatóan és gyorsan fel lehessen ismerni, mi van egy videón, ahogyan egy kép esetében már működik a módszer.

Fotó: Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY

A Facebook pont azelőtt jelentette be az együttműködést, hogy felelnie kelljen más tech cégekkel együtt amerikai szenátorok előtt arról, mit tesz az erőszakos tartalom megfékezéséért. Valószínűleg a szenátorokat sem fogja meggyőzni a most induló együttműködés, főleg, ha tényleg hosszú időbe telik, mire bármi hasznát látjuk majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik