Tech

Át akarják vizsgálni a Facebook-vezér leveleit

Egy antitröszt-vizsgálat kapcsán számos nagy techcég vezérének privát levelezéseihez, valamint az általuk vezetett vállalatok belsős üzeneteihez és más érzékeny információihoz kért hozzáférést az amerikai kormány. Az adatigénylés az Amerikai Egyesült Államok Képviselőházától érkezik azzal a céllal, hogy átláthatóbbá váljon a nagy techvállalatok működése.

A Reuters beszámolója szerint a Facebook korábban már kapott felszólítást arra, hogy nyújtson át több információt a Messenger, a WhatsApp és az Instagram tervezett jövőbeli összeolvadásáról, az Apple-lel kapcsolatban pedig az a gyakorlat aggályos, ahogyan az iPhone-okon alapértelmezettnek beállítható appokat korlátozzák.

A versenyellenes magatartást vizsgáló eljárások során a vezérek privát levelezéseit is átolvasnák, így a Facebook-vezér Mark Zuckerbergen felül az Apple-t vezető Tim Cook és az Amazon alapító Jeff Bezos is sorra kerülhet.

A törvényhozók remélik, hogy a bizalmas információk birtokában sikerül előrébb jutni annak ügyében, hogy a cégek mennyire éltek versenyellenes taktikákkal annak érdekében, hogy riválisaikkal szemben fölényre tegyenek szert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik