Tech

Jön a Samsung első elérhető árú 5G-s telefonja

Még egyáltalán nem elterjedt, de már rengeteg országban küszöbön áll a következő generációs, 5G-s mobilhálózatok bevezetése, amire természetesen a telefongyártók is készülnek. 5G-képes készülékek már most is elérhetők a piacon, azonban ezek a szükséges chippel felszerelt csúcskategóriás készülékek (pl. Samsung Galaxy S10 5G), amik ennek köszönhetően még az alapmodellnél is többe kerülnek, így jelenleg nem nagyon találunk 5G-s telefont 300 000 Ft alatt.

Ezen változtathat a Samsung Galaxy A90 5G, ami a napokban kerül forgalomba Dél-Koreában, és mivel egy középkategóriás készülékről van szó, így jó eséllyel lényegesen olcsóbb lesz, mint a jelenleg kapható 5G-s modellek. A mobil ráadásul nemcsak ezért érdemes a figyelemre, de azért is, mert hardver tekintetében is egy kifejezetten jó mobilról van szó: Snapdragon 855 processzor, 8 GB RAM, 128 GB háttértár, kiegészítve egy 6,7 hüvelykes, Full HD felbontásra képes OLED kijelzővel.

Samsung Galaxy A90 5G. Fotó: Samsung

Emellé tisztességes kamerák párosulnak: egy 32 megapixeles előlapi szenzor, hátul pedig a 48 megapixeles főegység mellett egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű és egy 5 megapixeles mélységszenzor kapott helyet. Az akkumulátor 4500 mAh-es, ami nagyobb, mint amit a Galaxy Note10+-ban találhatunk, ráadásul a mobilból nem maradt ki a 25 wattos gyorstöltés sem.

Habár az ár egyelőre nem ismert, a korábbi készülékekből kiindulva 800 dollár környéki össszegre tippelnénk, ami átszámolva nagyjából 240 000 forintot jelent. Ez ugyan nem kevés pénz, de ezért egy abszolút felső-középkategóriás készülék jár, ami ráadásul már képes lesz az 5G-s hálózatok kezelésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik