Tech

300 000 forint környékén adják majd LG első 5G-s mobilját

Az LG az idei Mobil Világkongresszuson mutatta be az első 5G hálózatokhoz is csatlakozni képes okostelefonját, ami LG V50 ThinQ néven kerül majd a boltokba. Barcelonában mi is megtapogattuk a készüléket, ami egész erős hardverrel és egy meglehetősen furcsa, extra felcsatolható képernyő lehetőségével igyekszik magára vonni a felhasználók figyelmét.

Furcsa megoldással érkezik az LG első 5G-s okostelefonja
Az LG V50 ThinQ nemcsak az 5G-s mobilhálózatok megjelenésére van felkészítve, de más is akad a tarsolyában. A kérdés csak az, hogy ez mennyire hozza majd lázba a vásárlókat.

A bemutatón pontos megjelenési dátumot és árat nem közölt az LG, most viszont a vállalat elérkezettnek látta az időt, hogy lerántsa a leplet a készülékért kért összegről: a V50 ThinQ Dél-Koreában nagyjából 304 000 forintnak megfelelő vonba fog kerülni. Ez persze még koránt sem jelenti azt, hogy Európában is ennyiért lehet majd hozzájutni a készülékhez, ugyanakkor az árkategória ebből már sejthető, és a 300 000 Ft hiába tűnik soknak, még így is jóval kevesebb, mint az 1500 euró, amit az elemzők jósoltak.

LG V50 ThinQ, amire egy extra képernyő is felpattintható – Fotó: LG

A V50 ThinQ ára hiába közelít a közelmúltban bemutatott Huawei P30 Próért és Samsung Galaxy S10+-ért kért összeghez, azt nem szabad elfelejteni, hogy egy 5G-s telefonról beszélünk, ami tele van a következő generációs hálózatok kezeléséhez szükséges új és kifejezetten drága alkatrészekkel, és ilyen szempontból nézve az LG-nek egészen ügyesen sikerült féken tartani az árat, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy milyen alapvető hardverekkel van felszerelve a készülék.

  • Kijelző: 6.4” 19.5:9 QHD+ OLED FullVision (3120 x 1440 / 538ppi)
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 855 + Snapdragon X50 5G Modem
  • Memória: 6 GB
  • Tárhely: 128 GB (bővíthető)
  • Hátlapi kamerák: 16 MP nagylátöszög (f/1.9) + 12 MP (f/1.5) + 12 MP telefotó (f/2.4)
  • Előlapi kamera: 8 MP (f/1.9) + 5 MP (f/2.2)
  • Akkumulátor: 4000 mAh
  • Operációs rendszer: Android 9 Pie

Hogy a V50 ThinQ Európában mikor kerül majd forgalomba, arról még továbbra sincs információ, annyi viszont bizonyos, hogy ez a készülék lehet a szintén 5G képes Samsung Galaxy S10 változat legnagyobb vetélytársa. Persze sokakban felmerülhet a kérdés, hogy van-e már értelme 5G-s készüléket vásárolni: a következő generációs mobilhálózatok bevezetése már itt van a nyakunkon, az első antennák kiépítését már idén megkezdi Európában a Deutsche Telekom, többek között Magyarországon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik