Tech

Méretes aksikat kapnak a Huawei Mate 30 telefonok

A Huawei idén már előállt egy kiváló telefoncsaláddal, a P30 szériával, de a kínai gyártónak idénre még van egy nagy dobása, hiszen – ha hinni lehet a híreknek – már szeptemberben bemutatkoznak a Mate 30 telefonok: idén is várható Mate 30 Lite, Mate 30 és Mate 30 Pro modell. A készülékekről rengeteg pletyka kering a neten, és most az akkumulátorokról szivárgott ki információ a kínai Weibo közösségi oldalra.

A vártnál korábban jöhet a Huawei Mate 30 csúcsmobil
Már szeptemberben jöhetnek az új Mate-mobilok.

A netre kikerült képek tanúsága szerint 4200 és 4500 mAh-s akkumulátorok kerülnek a Huawei legújabb telefonjaiba, ezeket a telepeket ráadásul Dél-Koreában már hitelesítették is. A kisebbik verzió jó eséllyel a Mate 30 mobilban fog landolni, míg a nagyobbik a Mate 30 Próba kerülhet, ami azt jelenti, hogy a kínai gyártó készülékei ismét az élvonalba fognak tartozni az üzemidőt illetően. Mindez ugyanakkor nemcsak a méretes aksinak köszönhető, de annak is, hogy a telefonok várhatóan Kirin 990-es processzorral kerülnek forgalomba, ami hatékonyabb és takarékosabb chip, mint a tavaly debütált Kirin 980.

A Huawei új telefonjait viszont nemcsak ezért várhatják izgatottan a felhasználók, de azért is, mert a legújabb információk szerint a combosabb Mate 30 modellek 40 megapixeles fő és 40 megapixeles ultraszéles kamerűval lesznek felszerelve, és a Kirin 990-es csúcsprocesszor mellett 25 wattos vezeték nélküli és 55 wattos normál gyorstöltést kerülnek majd forgalomba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik