Tech

Hamarosan magától javít a Gmail

Sokak számára lehet ismerős a helyzet, amikor annyira kellemetlen betűzési hibát vétünk egy email írása során, hogy lepereg előttünk az életünk. A Google egy új fejlesztéssel próbálná elejét venni az ilyen szituációknak, ami már be is került a Gmail levelezőbe a G Suite felhasználók számára.

A mesterséges intelligenciát használó funkciónak köszönhetően a levelező valós időben képes jelezni és javítani a félregépeléseket, emellett a nyelvtani hibákat is aláhúzással jelöli meg, ahogy a legtöbb szövegszerkesztő. Ezzel vélhetően rengeteg időt és kellemetlenséget spórolhatnak meg a felhasználók.

Forrás: Google

A jelenleg elérhető Helyesírás-ellenőrzőtől (Check Spelling) az különbözteti meg, hogy valós időben működik és teljesen automata, nem manuálisan kell végigfuttatni az ellenőrzést egy gombbal a szövegen, ahogy az jelenleg lehetséges.

A funkció egyelőre csak angol nyelvvel működik és a G Suite előfizetői számára érhető el, de később vélhetően szélesebb körben is elérhetővé válik, és a magyarral is megbirkózik majd.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik