Tech

Ha ez igaz, már a telefonok nevében sem tud újat mutatni az Apple

Az Apple igyekszik minden évben valami nagy dobással előrukkolni, erre pedig idén különösen nagy szükség van, hiszen 12 százalékkal csökkentek az iPhone-széria eladási számai, ráadásul egyre több egykori iPhone-os vált valamilyen androidos készülékre. Nemrég írtunk róla, hogy a CNET a korábbi évek tapasztalatai alapján arra jutott, hogy az Apple szeptember 10-én mutathatja be a következő okostelefonokat, köztük az idei év új iPhone-generációját, az egyelőre iPhone 11-ként emlegetett mobilt, amiből az alapmodell mellett egy erősebb variáns is kapható lesz.

A legfrissebb pletykák szerint elnevezés terén a cég szakítana a hagyományokkal,

a Plus utótagot ugyanis Pro-ra cserélné le, így az erősebb mobil neve végül iPhone 11 Pro lehet majd.

De a pakliban az is benne van, hogy csak simán az iPhone Pro elnevezés mellett döntenek. Az erről szivárogtató CoinX-nek egyébként általában megbízható forrásai vannak, tavaly egy héttel a bemutató előtt elhintette az összes új almás készülék nevét, végül úgy is lett, ahogy azt ő megmondta. A választás főleg annak függvényében lenne furcsa, hogy a Pro már évek óta a konkurens Huawei csúcsmobilok használt utótagja.

Továbbá eddig úgy tudni, hogy az iPhone 11 hátlapjára már triplakamera-rendszer fog kerülni, de ez alól kivétel lesz az iPhone XR utódjának szánt iPhone 11R. Mindhárom készülékben az Apple házon belül fejlesztett A13 chipje dolgozik majd. Márciusban még arról is lehetett hallani, hogy az iPhone 11 is oda-vissza töltéssel jöhet, aminek köszönhetően a cég olyan kiegészítői is tölthetők lesznek mobil segítségével, mint az Apple Watch, vagy az AirPods.

Az összes androidos mobilt verheti az iPhone 11 teljesítménye
Iparági szakértők szerint közel egy évvel előrébb jár majd az Apple a riválisoknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik