Tech

Egyre több iPhone-tulaj vált androidos mobilra

Egy friss felmérés szerint egyre csak nő azon felhasználók száma, akik valamilyen androidos készülékre váltják le addig használt iPhone-jukat, az Apple-nek pedig ideje villantania, ha szeretné megőrizni eddigi vonzerejét. Mióta az almás cég kiadta az első okostelefonját, azóta jelentős és hűséges rajongótábor gyűlt köré, ám az iPhone-ok eladásai számai csökkennek, amiben szerepet játszik a cég irányában érzett lojalitás gyengülése is.

A használt telefonok becserélésével foglalkozó BankMyCell nevű cég 38 ezer főn végzett kutatása alapján tavaly október és idén június közti időszakban

négyből egy iPhone X-tulajdonos valamilyen androidos modellre cserélte be a készülékét.

A Google mobilszoftverét használó gyártók közül ebből leginkább a Samsung profitál: júniusban a korábbi iPhone-tulajok 18 százaléka valamilyen Samsung-modellre váltott, jellemzően Galaxy S, vagy Galaxy Note szériából.

A számok rávilágítottak arra is, hogy a Samsung-tulajok elkötelezettsége már nagyobb, mint az Apple-tulajoké. Az Apple márka iránti lojalitás az idén 92 százalékról 73 százalékra csökkent, 2011 óta nem volt ilyen alacsony érték. Ezzel szemben azok, akik androidos telefont indultak becserélni, 92,3 százalékban maradtak is az Androidnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik