Tech

Az összes androidos mobilt verheti az iPhone 11 teljesítménye

Több forrás alapján is nagyon úgy tűnik, hogy idén három új iPhone várható: az alapmodellen kívül egy „Max” utótaggal ellátott variáns, illetve az iPhone XR utódjának szánt iPhone 11R, bár ezt a portálok emlegetik még iPhone XR 2019 néven is.

A neten korábban körbementek olyan CAD-fájlok is, amiket állítólag abból a Foxconn gyárból loptak el, ahol az Apple iPhone-jait gyártják. Evan Blass, hírhedt szivárogtató az indiai Pricebaba.com-mal közösen olyan renderképeket és videót tett közzé az iPhone 11R-ről, amik a kiszivárgott dokumentumok alapján készültek. Ez alapján úgy tűnik, hogy külsőben nem sok változás lesz az iPhone XR-hez képest, viszont ezen az olcsóbb modellen csak két hátlapi kamera kap majd helyet, ellenben a triplakamerás nagytestvérekkel.

A több kamera mellé erősebb hardver is dukál majd, többek közt a következő generációs, házon belül fejlesztett A13 processzor, ami az év végén megjelenő iPad Pro tableteket is hajtja. Egy iparági forrás szerint az A-szériás készlet teljesítményben lekörözi a konkurens androidos készülékeket, és ezzel a komponenssel az Apple sikeresen megőrzi majd körülbelül egy évnyi előnyét számítási kapacitás terén a többiekhez képest.

Márciusban még arról is lehetett hallani, hogy az iPhone 11 is oda-vissza töltéssel jöhet, aminek köszönhetően a cég olyan kiegészítői is tölthetők lesznek mobil segítségével, mint az Apple Watch, vagy az AirPods. A csúcsmobil így egyben powerbankké is válik, aminek valljuk be, csak akkor lesz haszna, ha lesz miből adnia – nem véletlen, hogy akkumulátor terén is combosabb eszközt sejtenek a szakértők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik