Tech

Hajléktalanszállónak jelölték a híres videós lakását

Meggondolatlan tréfával próbálták megviccelni nézői az Ice Poseidon nevű YouTube-videóst. A bajkeverők hajléktalanszállónak jelölték a Google Térképen a férfi Los Angeles-i házát, ami egészen odáig vezetett, hogy végül el kellett költöznie. Az Ice Poseidon Homeless Shelter névre átcímkézett lakásnál pár nap alatt rengeteg hajléktalan ember tűnt fel annak reményében, hogy megszállhatnak éjszakára. Mivel a helyszínre érkezve rádöbbentek, hogy félreinformálták őket, ezért sokan a ház előtt táboroztak le, ami a szomszédokat is zavarta.

Ice Poseidon (valódi nevén Denino) próbálta eltávolítani a térképről a hamis szállót, de mivel rengeteg kamu pozitív értékelés érkezett rá, a Google rendszere nem engedte. A lakást végül elhagyta és Austinba költözött.

„Elmebeteg dolog. Feldühít, hogy hajléktalan barátainkat félrevezették. Nagy különbség van a hideg betonon alvás és az ágy, a zuhanyzás, meleg étel közt. Nagyon zavarónak találom az esetet”- nyilatkozta a Daily Newsnak Paul Read jogi képviselő. Denino is csalódottságát és dühét fejezte ki:

Rengeteg szomorú, szánalmas ember van az interneten, akik egyszerűen nem törődnek más emberekkel. Egy ponton túl ez már tényleg nem vicc. Nem vicces, hanem idiótaság.”

Miután a Daily News napvilágra hozta az esetet, a Google Mapsről is eltüntették az üzemeltetők a hamis helyszínt. A Google szóvivőjének elmondása szerint a csalások és átverések több mint egy évtizede az internettel járó kellemetlen jelenségek, de igyekeznek mindent megtenni a hasonló ügyek elkerülésének érdekében.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik