Tech

Átláthatóbbá válnak a hírek a Google keresőben

Ugyan nagyon sokan fogyasztanak híreket a Facebook hírfolyamán keresztül, az alaposabban tájékozódni kívánók körében továbbra is népszerű a Google Hírek szekciója, ami alatt a keresőmotor algoritmusa a legfrissebb releváns tartalmakat ássa elő a hírportálokról adott kulcsszóhoz kapcsolódóan. A keresőóriás asztali böngészős felületen még inkább megkönnyíti a felhasználók dolgát a jövőben azzal, hogy átláthatóbbá teszi a Hírek fül alatti találati listát, ezzel is jobban közelítve a mobilos verzióban látható elrendezéséhez.

https://twitter.com/GoogleNewsInit/status/1149379937142317056?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1149379937142317056&ref_url=https%3A%2F%2Fthenextweb.com%2Fapps%2F2019%2F07%2F12%2Fgoogle-declutters-its-news-tab-on-desktop-search-pages-with-a-fresh-look%2F

A Google tweetje alapján a jövőben a találati listán szereplő linkek jobban elkülönülnek egymástól, így szellősebb és átláthatóbb lesz a felület. A nagyobb portálok hírei dobozokban, míg a kisebb oldalaké kártyákon jelennek meg. Ez lényegesebben szellősebb megjelenés lesz ahhoz képest, hogy eddig ömlesztve kaptuk egymás alatt a hivatkozásokat.

A változás nem csak a felhasználók dolgát könnyíti meg, de egyben a kiadók számára is előnyös, mivel több információ elfér majd a kártyákon, és a hosszabb címek sem lesznek levágva. A frissítést a következő hetekben válik láthatóvá világszerte.

(Kiemelt kép: AFP/ Jaap Arriens/NurPhoto)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik