Tech

Már a vásárlást is megkönnyíti a Google képkeresője

Sokszor megeshet velünk, hogy az interneten böngészve nagyon megtetszik egy képen látható bútor, ruha, vagy tárgy, de csak nehéz kutatómunkával sikerül kideríteni, hogy hol vásárolhatnánk meg – vagy legalábbis valami ahhoz hasonló terméket. A jó hír, hogy a Google kereső mostantól ebben is segít. A cég végre beépítette „Lens” nevű képfelismerő technológiáját az androidos mobilapp képkeresőjébe is, a fejlesztés eddig csak a Google Pixel telefonjain volt elérhető.

Forrás: 24.hu

A Lens mesterséges intelligencia segítségével elemzi, hogy mi látható adott képen, ezután pedig megtalálja a neten fellelhető áruházak kínálatában a hasonló darabokat, amikről plusz információkat is kínál.

Ehhez elég csak megnyitni adott képet mobilon a Google képkeresőjéből, majd a megosztás gombtól balra található, szkennelésre utaló gombbal lefuttatni az elemzést. Alatta rögtön a Google Lens kártyáján láthatjuk a hasonló termékek listáját eléréssel együtt. Nekünk egy fa virágtartó tetszett meg, amire elég sok találatot kaptunk, ráadásul különféle színekben, árakban.

A fejlesztés csak mobilon érhető el, asztali böngészőben nem működik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik