Tech

A Xiaomi megvillantotta a legújabb, brutális hardverrel szerelt telefonját

Alig egy hete, hogy az Asus leleplezte a játékosoknak szánt, brutális hardverrel szerelt okostelefonját, a RPG Phone II-t, a Xiaomi máris kontrázott, és a kínai cég is megvillantotta a Black Shark 2 Prót. Akárcsak a tajvani konkurencia esetében, itt is Qualcomm Snapdragon 855+ lett a központi processzor, amin nincs is mit csodálkozni, hiszen a chipgyártó cég kifejezetten virutális- és kiterjesztett valóság eszközökbe, illetve mobiljátékra fejleszett telefonokba szánja a piac jelenleg legerősebb lapkakészletét.

A dizájn is a gamereknek szánt hardverek formavilágát idézi. Fotó: Xiaomi

A Black Shark 2 Pro ugyanakkor nemcsak processzorban erős, a többi részletet sem érheti panasz. A kijelző egy 6,39 hüvelykes AMOLED panel FHD+ felbontással, 20 megapixeles előlapi kamerával, a burkolat alatt pedig választástól függpen 128 vagy 256 GB háttértár kap helyet, méghozzá 12 GB RAM társaságában. Akkumulátor terén ugyanakkor a Xiaomi versenyzője elmarad az Asus üdvöskéjétől, hiszen amíg a ROG Phone II-ben egy 6000 mAh-es telep kapott helyet, addig itt csak egy 4000 mAh-es aksit találunk, bár az mindeképpen pozitív, hogy a telefon támogatja a 27W-os gyorstöltést.

A hátlapon egy 48 és 12 megapixeles kamerát találunk, és a készülék Android 9 Pie operációs rendszerrel kerül majd forgalomba augusztus 2-tól – egyelőre viszont csak Kínában, ahol a 128 GB-os verzióért 127 000 forintnak, míg a 256 GB-os változatért 150 000 forintnak megfelelő összeget kell kifizetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik