Tech

Lefolyik az előlapról az Oppo kijelzője

Évekbe telt, mire az okostelefongyártók eljutottak addig, hogy minimálisra csökkentsék az előlapi kávák méretét, és az eddigi trendet látva úgy tűnik, hogy még jó ideig erre a dizájnra fognak törekedni. A jelenlegi modellek java részén belógó szenzorsziget, kiugró kamera, vagy panelba vágott kameralyuk segít az előlapi szenzorok elhelyezésében, és sorra jönnek az új megoldások, például a Samsung Galaxy A80 forgatható kameramodulja.

Úgy tűnik, hogy a következő fontos hullám panelek tekintetében az ívelt formák használata lesz, többek közt a Huawei Mate 30 Próval kapcsolatban is erről árulkodnak az eddigi kiszivárgott renderek. A kínai Vivo egyik fejlesztés alatt álló készüléke is a Galaxy S-modellekhez hasonlóan oldalt lekerített kijelzőt kaphat, ami egészen a készülék hátuljáig lenyúlna.

Forrás: Oppo

A kínai Oppo is ebbe az irányba tart: a kínai cég hétfőn leplezte le saját úgynevezett „Waterfall Screen” (vízesés képernyő) névre keresztelt koncepcióját, amiről a képek mellett videót is közzétettek a Weiboo közösségi oldalon. A prototípuson látható kijelzőpanel különlegessége, hogy közel 90 fokban hajlik le a széleken, ami azt jelenti, hogy majdnem elnyeli az oldalsó keretet.

Ugyan a közzétett felvételek nem bizonyítják egyértelműen, de a megoldás együtt jár azzal is, hogy nem jut hely a fizikai gomboknak, így a hangerőszabályzóknak, bekapcsológombnak. Így nagy annak a valószínűsége, hogy a funkciók a kijelzőn lennének elérhetők virtuális gombok formájában. A fotók alapján a panelen nem kapna helyet előlapi kamera sem, ami arra enged következtetni, hogy talán a készülékház belsejében rejtenék el, esetleg beleépíthetik a panelba. Mivel a gyártó egyelőre nem árult el részleteket, még azt sem tudni, hogy mikor válik kézzelfogható termék az ötletből.

Szelfibajnokoknak készült a Samsung forgatható kamerás mobilja
Kipróbáltuk, mit tud a különleges kamerával szerelt Samsung Galaxy A80.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik