Tech

A legrosszabbkor jöhet a Samsung hajtogatható mobilja

A Samsung még februárban mutatta be méregdrága hajtogatható mobilját, a Galaxy Foldot, aminek a története nem indult fényesen. Ugyan a gyártónak sikerült minden más konkurenst beelőzni az egyedi készülék bemutatójával, áprilisban végül a tesztelőknek kiküldött példányokat is vissza kellett hívnia, miután kiderült, hogy több mobil kijelzője is rendkívül kevés használat után megtört. A dél-koreai cég vezetője, DJ Koh júliusban példaértékűt lépett, és kendőzetlenül elmondta, hogy ők hibáztak: még azelőtt erőltették a megjelenést, hogy teljesen kész állapotban lett volna az eszköz.

Azóta már eljött az augusztus is, és a legfrissebb információk szerint úgy tűnik, hogy az eszköz végül szeptemberben jelenhet meg. Igaz, a Galaxy Foldot sosem szánták nagyobb tömegnek, egy kísérleti eszközről van szó, aminek az ára is csillagászati a maga 2000 dolláros, azaz körülbelül nettó 560 ezres árával. A szakértők is úgy jósolják, hogy egyelőre korai adaptálók mulatsága lesz a forradalmi mobil, és a harmadik-negyedik generáció idején juthat el oda, hogy tökéletes legyen.

Agyzsibbasztó áron jön a Samsung összehajtható képernyős mobilja
Több mint félmillió forintba kerül a Samsung szerint forradalmat indító összehajtható Galaxy Fold.

A dél-koreai The Investor úgy tudja, hogy a Galaxy Fold pontos megjelenési dátuma szeptember 18-20 közé eshet. Mivel a bemutatók jellemzően péntekre szoktak esni, ezért a 20. tűnik a legvalószínűbbnek. Igaziból mindegy is, hogy a három nap közül melyikre esik a választás, mert a hét többi napján más fontos esemény is lesz a mobilvilágban, ami elterelheti a figyelmet a hajtogatható modellről: az Apple épp ekkora időzíti az új iPhone 11, iPhone 11 Max és iPhone 11R néven emlegetett készülékek bemutatóját, tehát rosszabbkor nem is léphetne a Samsung. Az elmúlt éveket alapul véve az Apple is vélhetően a huszadikát választja majd, hiszen az iPhone 8, iPhone 7 is mindig péntekre időzítették, igaz kivételt képez a tavalyi, novemberre csúsztatott iPhone X.

A dél-koreai lap továbbá úgy tudja, hogy a Samsung csak Dél-Koreában 30 ezer darabot tervez elérhetővé tenni, év végéig pedig 100 ezret szállítanának le a modellből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik