Tech

Hasznos gombot kap a legnépszerűbb böngésző

A Google egy apró, de hasznos gombot tesztel a Chrome böngészőben, amivel lehetővé válik, hogy a felhasználók egyenesen a böngészősáv felületéről szüneteltessenek és indítsanak el videókat. A Global Media Controls nevű újítás a Chrome fejlesztőknek szánt, de bárki által letölthető Canary nevű bétájában már tesztelhető.

A gombot előbb engedélyezni kell a beállítások közt, utána fog feltűnni az URL mezőben a könyvjelzők csillag alakú ikonja mellett. Erre rákattintva ugrik elő egy nagyobb ablak az irányítófelülettel, amin találunk lejátszás, szüneteltetés, valamint előre, hátra tekerésre szolgáló gombot.

Ez különösen az olyan oldalak esetében lesz hasznos, ahol automatikusan indulnak el videók, hiszen nem kell megkeresgetni a hang forrását, rögtön leállíthatunk mindent, továbbá a YouTube-videók kezelése is egyszerűbbé válik.

A funkció jelenleg béta változatban érhető el és az első tapasztalatok szerint még meglehetősen bugos, de idővel vélhetően a teljes értékű Chrome verzióba is bekerül, és világszerte elérhetővé válik. Amennyiben mi is kipróbálnánk, töltsük le a Canary-t, és engedélyezzük a chrome://flags/#global-media-controls parancssor begépelésével.

(Kiemelt kép: Gokhan Balci / Anadolu Agency)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik