Tech

Többet szexel az a fiatal, aki sokat mobilozik

Egy friss kutatás szerint azok az egyetemisták, akik sok telefonhasználatról számolnak be, azt is elismerik, hogy gyakran változtatják a szexuális partnerüket, és a statisztikák alapján rosszabbak a jegyeik is – írja a BBC.

Három amerikai egyetem, a Chicagói, a Cambridge-i és a Minnesotai közös kérdőívét 3400 egyetemista és főiskolás töltötte ki. A cél az volt, hogy kiderüljön, milyen hatása van a sok telefonhasználatnak a fiatalok mentális egészségére. Kiderült, hogy a sok mobilnyomkodás egyáltalán nem árulkodik jóról.

A kérdőívből kiderült, hogy azok, akiknek az elmúlt 12 hónapban kettő vagy több szexuális partnerük volt, rendszerint többet is használták a telefonjukat egy nap, méghozzá úgy, hogy saját maguk is elismerik: olyan sokat, hogy az már problémákat okoz számukra a mindennapokban. Érdekes, hogy ötből egy fiatal mondta azt, hogy túl sokat használja a telefonját, közülük pedig 60 százalék volt nő.

Fotó: Thinkstock

A túl sokat telefonozók közül került ki a hat vagy több szexuális partnerrel rendelkezők nagy része – kétszer annyi fiatal, mint abból a csoportból, akik nem használták túl sokat a mobiljukat.

Kiderült az is, hogy a sokat telefonozók gyakrabban isznak alkoholt, valamint magasabb közöttük a depressziósok és a szorongók aránya is.

Persze ez még nem jelent ok-okozati összefüggést, valójában rengeteg dolog befolyásolhatja mindegyik tényezőt. A kutatók szerint előfordulhat, hogy a többet telefonozók a randiappokat használják, és ezért váltogatják gyakran a partnereiket, vagy egyszerűen nem figyelnek annyira a társas kapcsolataikra a mobilnyomkodás miatt, és nem tudnak fenntartani egy kapcsolatot miatta. De az is előfordulhat, hogy a kettő lazábban függ össze egymással, mint ahogy ez a kutatásból látszik. Az biztos: érdemes további kutatásokat végezni ebben a témában, nagyobb résztvevőszámmal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik