Élet-Stílus

Lebénult a keze egy nőnek, mert folyamatosan a mobilján játszott

Egy hétig szabin volt, és csak akkor rakta le a telefonját, amikor aludt. A kórházban kötött ki.

Telefontartó pózban bénult le a jobb keze egy nőnek a kínai Hunan tartományban, miután egy héten keresztül minden egyes ébren töltött órájában az okostelefonjával játszott – jelentette a helyi sajtó. A Changsha városában élő, meg nem nevezett nő a beszámolók szerint egy hetes szabadságon volt, és az alatt semmi mást nem csinált, csak a telefonján játászott.

A Pear video szerint a nő csak akkor rakta le a mobilját, amikor aludt. A nő már pár nap után érezte, hogy valami nem stimmel a kezével. Egyre erősebb fájdalmat érzett, de ennek ellenére tovább játszott. Egészen addig, amíg egy pillanatban a jobb keze teljesen lebénult.

Miután az ujjai beledermedtek a telefontartó pózba, és képtelen volt azokat mozgatni, a nő végül bement egy helyi kórházba, ahol az orvosok megállapítottákk, hogy súlyos ínhüvelygyulladást okozott nála a túlzásba vitt mobilhasználat.


Szerencséjére az orvosoknak sikerült kezelniük a problémát, és a nő már újra tudja használni az ujjait. A beszámolók arról nem tettek említést, hogy újra elkezdett-e játszani.

Nem ez az első olyan hír Kínából, amiben a túltolt mobilhasználat egészségügyi veszélyeire hívják fel a figyelmet. Tavaly például egy nő a fél szemére megvakult, miután megállás nélkül játszott végig egy napot az Arena of Valor című népszerű netes játékkal.

Fél szemére megvakult, miután egész nap a mobilján játszott
A 21 éves kínai nő minden egyes szabad órájában a játékon függött.

Kiemelt Fotó:Pear Video

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik