Tech

Aggasztó rendőrségi felvételeket árulnak a sötét weben

Az amerikai rendőrök biztonsági okokból testkamerákat erősítenek magukra, amelyekkel nap mint nap rögzítenek állampolgárokról készült felvételeket is. A rendszer azonban hiányosságokkal küzd, világított rá a BlackAlchemy Solutions Group biztonsági cég, akik felfedezték, hogy a sötét weben több mint egy terabájt olyan felvételt árulnak hackerek, amiket Miamiban dolgozó rendőrökre erősített kamerákon keresztül rögzítettek, de kisebb számban más városok, sőt országok nyomozói is érintettek.

A legrégebbi felvétel 2018-as volt, a legfrissebb pedig épp aznap készült, amikor rátaláltak a biztonsági szakemberek. A kiszivárgott adatbázist öt különböző felhős tárhelyen tárolták a rendőri szervek, amik az eset alapján nem őrizték eléggé biztonságosan a videókat. A biztonsági szakértők szerint a hackerek közvetlenül a rendőröktől lopták el a videókat, majd azokat felajánlották továbbértékesítésre a különféle fórumokon, a belsős szivárogtatás esélye minimális.

Az eset nem csak azért rémisztő, mert az egy terabájtos adatcsomag kiemelten érzékeny információkat tartalmaz, de mivel az eszközök netre is tudnak csatlakozni, a rendőrök akár nyomon is követhetők a kameráikon keresztül, ez pedig egy rajtaütés során ellehetetlenítheti a munkájukat.

Nem csak gyerekpornót és emberi csonkokat találni a net rejtett részén
Elmondjuk, hogy pontosan mi is az a sötét internet, és mit kell tudni róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik