Tech

Így kérheti vissza a letiltott profilját a Facebooktól

Hétfő estefelé szaporodtak meg a neten a felhasználói panaszok, melyek szerint a Facebook több magyar fiókot is indoklás nélkül letiltott, és egy eléggé széleskörű jelenségről van szó, már több száz fős olyan magyar csoport is van, amiben a letiltottak cserélnek egymással információkat frissen készített profilokról.

A Facebooktól mi is kértünk hivatalos tájékoztatást az üggyel kapcsolatban, de egyelőre még nem kaptunk választ, bármit megtudunk, arról rögtön beszámolunk.

Magyarázat nélkül tiltott le profilokat a Facebook
Többen is arra panaszkodnak, hogy nem tudnak belépni a fiókjukba.

Ugyan még nem lehet tudni, mi a gond, és mikor lehet ismét használni a régi fiókokat, érdemes lehet jelezni a Facebooknak, hogy kérjük a tiltás felülvizsgálását. Ugyan ez nem garancia semmire, de más esetekben is jól jöhet, ha tudjuk, miként lehet ezt megtenni.

A Facebook Súgóközpontjában részletesebben is olvashatunk arról, hogy a tiltások hátterében mi állhat. Ahogy a szabályzat is mutatja, ezen az űrlapon kérhetünk ellenőrzést, ha úgy gondoljuk, hogy a profil véletlenül, vagy nem jogosan lett letiltva, ezt a felületet csak azok látják, akik nincsenek bejelentkezve. A vizsgálathoz a bejelentkezéshez használt e-mail-címet, vagy mobilszámot kell megadni, illetve a fiókunkban megadott teljes nevünket. Ezen felül valamilyen fényképes személyazonosító okirat másolatát is fel kell töltenünk. Arra ugyan nincs garancia, hogy hamar kapunk visszajelzést a moderátoroktól, de addig is legalább ennyit megtettünk.

Szintén délelőtt írtunk arról is, hogy a tiltási hullám hevében elkezdett terjedni egy körüzenet is, amiben túlterhelt szerverekre hivatkozva riogatnak fizetős Facebookkal és kitiltással a csalók, de ennek semmi alapja nincs.

Már megint ordas nagy baromság terjed a Facebookon
A tiltási hullám hevében túlterhelt szerverekkel és törléssel riogatnak az unatkozók, de tényleg semmi értelme.

(Kiemelt kép: Carsten Rehder/dpa)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik