Tech

A Huawei Mate 20 Pro mégis megkapja az Android Q tesztverzióját

Az elmúlt két hét hírei a techvilágban szinte csak arról szóltak, hogy Donald Trump feketelistája miatt a Google a jövőben nem működik együtt a kínai Huawei-jel bizonyos licencek ügyében, így a kínai céget gyakorlatilag elvágják az Android fontos szolgáltatásaitól. Hogy ez mit jelent a Huawei okostelefonokkal rendelkező hétköznapi felhasználók számára, arról itt írtunk bővebben.

Most akkor dobjam ki a Huawei telefonomat?
Válaszolunk a felhasználók legfontosabb kérdéseire, elmondjuk, mit is jelentenek a Huawei-telefonok tulajdonosainak a Google korlátozásai.

A Google ráadásul annyira komolyan vette az amerikai elnök által bevezetett korlátozást, hogy múlt héten még arról a listáról is leszedték a Huawei Mate 20 Pro okostelefont, amin azok a készülékek szerepeltek, amik a közeljövőben megkapják az ősszel érkező új operációs rendszer, az Android Q tesztverzióját.

A keresőóriás lépése a korlátozást illetően azonnal hatalmas hullámokat csapott, amit az Egyesült Államok egy újabb lépése követett: 90 napra felfüggesztették a Huweire érvényes tilalmat. Jó eséllyel ennek köszönhető, hogy a Mate 20 Pro a napokban szépen visszakerült az Android Q bétaprogramjába. Mindez egyben arra is utalhat, hogy nem az Andorid Pie lesz az utolsó operációs rendszer, ami a Huawei már megjelent és forgalomban lévő telefonjain futhat.

Amennyiben viszont a Huawei nem kerül le az Egyesült Államok feketelistájáról, a kínai cég jövőben érkező készülékei – mint például az idén esedékes Mate 30 készülékcsalád – biztos nem kaphatják meg a Google újabb mobilos operációs rendszereit. Erre az eshetőségre pedig a kínaiak is készülnek egy ideje, méghozzá egy saját megoldással, amiről a napokban újabb információk láttak napvilágot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik