Tech

Még sem kell lemondania a Huaweinek az SD-kártyákról

Hétfőn írtunk róla, hogy a Huaweit amerikai technológiáktól elvágó rendelet újabb következményeként a kínai céget kizárták az amerikai SD Association kereskedelmi szövetségből, ami többek közt a memóriakártyák szabványaiért is felel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Huawei laptopjai és telefonjai a jövőben nem támogathatják az SD- illetve microSD-kártyákat, mivel csak a tagok alkalmazhatják őket.

A legújabb fejlemények szerint a riadalom csak két napig tartott. A Huawei Technologies illetékese megerősítette a hírt, miszerint az amerikai SD Association kereskedelmi szövetség visszavette partnerei listájára a Huaweit.

A többek közt a memóriakártyák szabványaiért is felelős szervezet múlt héten vélhetően az USA kormányzati intézkedései miatti nyomásgyakorlás következtében zárta ki a kínai nagyvállalatot üzletfelei közül, de a mai napon a Huawei ismét megjelent az SDA hivatalos partneri listáján.

A korábbi ellentmondásos sajtóinformációkkal szemben a Huawei ezen felül továbbra is hivatalos partnere a Wifi Alliance-nek és a Bluetoothnak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik