Tech

Gyönyörű LEGO szett készült a Holdra szállás 50. évfordulójára

Fehér holdra szállás (holdra szállás, )
Fehér holdra szállás (holdra szállás, )

Idén nyáron lesz ötven éve, hogy 1969. július 20-án két amerikai űrhajós, Neil Armstrong és Buzz Aldrin az Apollo 11 moduljával, az Eagle-lel sikeresen landolt a Hold felszínén. A fél évszázados évforduló megihlette a dán játékgyártó óriást, a LEGO-t is, akik a mai napon bejelentették, hogy egy különleges készletet dobnak piacra az emberiség egyik legfontosabb lépésének tiszteletére.

Fotó: LEGO

A Creator Expert NASA Apollo 11 Lunar Lander (LEGO 10266) szett a hivatalos bejelentés szerint június 1-én kerül a boltok polcaira, összesen 1087 elemet tartalmaz, két minifigurával, és ahogy arra a név is utal, az Apollo 11 küldetés leszálló egysége rakható össze belőle, a Holdat formázó talapzattal együtt, amiről természetesen nem hiányozhat az amerikai zászló és a híres lábnyomok sem.

Magyarországról korábban ez még senkinek nem sikerült
Szabó Máté az első magyar, akinek a rajongói ötletéből a LEGO hivatalos szettet gyártott. A Mickey egeres Steamboat Willie születéséről az alkotó mesélt nekünk.

A készlet az Egyesült Államokban 100 dollárt kóstál, ami annyit tesz, hogy itthon nagyjából 30 000 forint környékén lehet majd beszerezni a részletes, és maga nemében egész gyönyörű építőjátékot, ami tökéletes kiegészítője lehet a néhány éve kiadott, rajongói tervek alapján készült Saturn V rakétának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik