Tech

Csak ezért megérte leforgatni a Han Solo-filmet

Május 24-én került a mozikba a Star Wars-filmek legújabbika, a fiatal Han Solo kalandjait feldolgozó Solo: Egy Star Wars-történet, ami Kránicz Bence kritikája szerint kiszámítható és többnyire fantáziátlan leckefelmondás, amiben azért ott vannak egy izgalmas és eredeti film csírái. Bár a végeredmény minőségéről megoszlanak a vélemények, abban viszont talán egyet érthetünk, hogy már csak azért megérte leforgatni a Han Solo-filmet, mert így elkészülhetett az „új” Millennium Falcon LEGO verziója.

A dán játékgyártó 1999 óta készít a Star Wars-filmeken alapuló építőjátékokat, és az elmúlt közel húsz évben tíznél is több Millennium Falcon született a legendás építőelemekből, viszont a most boltokba került Kessel Run Millennium Falcon abban mindenképpen különbözik a korábbi változatoktól, hogy kék és fehér színekben pompázik, illetve megtalálható rajta az a mentőkabin,

amit egészen mostanáig sosem láthattunk a filmekben.

A LEGO 75212 sorszámmal ellátott készlet összesen 1414 elemből építhető meg, az összerakás profik esetében is minimum három órát vesz igénybe, ráadásul a 11 cm magas, 48 cm hosszú és 30 cm széles űrhajó mellé kapunk hat minifigurát is: Han Solót, Chewbaccát, Qi’rát, Lando Calrissiant, Quay Tolsite-ot, továbbá egy Kessel Operations- és egy DD-BD droidot.

A LEGO Millennium Falcon persze sokaknak ismerős lehet, hiszen a dánok 2011-ben (LEGO 7965), és a Star Wars: Az ébredő Erő megjelenésekor is kiadott egy hasonló szettet (LEGO 75105), amiktől a mostani variáns tényleg szinte csak abban különbözik, hogy más a színe, és az orrában helyet kapott a már emlegetett mentőkabin. Méretre az új verzió valamivel kisebb, mint a korábbi változatok, illetve csupán a felépítés, a berendezés, illetve a minifigurák terén lehet találni nem túl jelentős változásokat.

Egymás mellett az új (mentőkabin nélküli) és a 2011-es Millennium Falcon – Forrás: Birkás Péter / 24.hu

Viszont a Kessel Run Millennium Falcon még így is érdemes a figyelemre, hiszen végeredményben egy kifejezetten jól sikerült modellt kapunk, ami marha jól mutat a korábbi változatok mellett. Az egyetlen nagy gondunk, hogy a LEGO ceruzája nagyon vastagon fogott az árazásnál, ugyanis a kevesebb, mint 1500 alkatrészes készletért egészen borsos árat, 60 000 forintot kérnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik