Tech

Kipattintható kamerával jön az Asus új telefonja

Kiderültek a részletek az Asus legújabb telefonjáról tegnap: az eszköz kipattintható kameramodullal, 5000 mAh-s akkumulátorral és nagyon menő képernyő-készülék aránnyal érkezik majd, méghozzá a teljesítményhez képest nem is borsos áron.

A korábban már pletykák kereszttüzében lévő Flip kamera olyan megoldás, amely miatt a képernyőn nem lesz notch – gyakorlatilag egy kipattanó kameraszigetet jelent, ami csak akkor van jelen, ha éppen szükségünk van rá. A megoldás orvosolja alacsony felbontású előlapi kamera problémáját is, ami annyit tesz, hogy a kameramodul képes teljesen 180 fokban megfordulni, és szelfikameraként funkcionálni. A motorizált Flip kamera-modul egy 48 megapixeles (f/1.79), Sony IMX586 szenzort, és egy 13 megapixeles, 125°-os nagylátószögű, másodlagos kamerát tartalmaz.

Fotó: ASUS

A Flip kamera modul folyékony fémből készül, ami 20%-kal könnyebb, mégis négyszer erősebb, mint a rozsdamentes acél. A további védelem érdekében a modulon belül egy G-szenzor érzékeli a gyorsulás mértékét, ezáltal a Flip kamera automatikusan visszatér a biztonságos helyzetbe, abban az esetben, ha a telefon véletlen leesik. Persze nem mindegy, milyen magasról ejtegetjük:

a garancia nagyjából 120 centiméternél kezdődik, a modulnak ennyi időre van szüksége ugyanis a visszacsukásra.

Az egyedi Free Angle módban a Flip kamera bármely szögben megállítható, megadva a felhasználóknak a szabadságot témájuk magas, vagy alacsony szögből történő beállítására is anélkül, hogy furcsa vagy kényelmetlen helyzetbe kényszerítenék magukat a felvétel közben.

A 6,4 colos ZenFone 6 notch nélküli, teljes képernyős kijelzővel rendelkezik, melyet a strapabíró Corning Gorilla Glass 6 borít. A kijelző teljes képernyős NanoEdge vékony kávás megoldással készült, méghozzá 93 százalékos képernyő-készülék aránnyal.

Fotó: ASUS

A teljesítményre sem lehet panasz: a Qualcomm Snapdragon 855 mobil platform már szép gyors működést garantál, az 5000 mAh-s akkumulátor akár két napos nonstop használatot is biztosíthat. A 6 GB RAM-os verzióhoz 64 és 128 gigányi tárhely jár, a 8 GB RAM-osban pedig 256 gigás belső tárhely van, de mindegyik esetben microSD-kártyával növelni lehet az értékeket.

Az ASUS ZenFone 6 várhatóan május 24-től lesz elérhető Magyarországon, méghozzá a beígért specifikációk alapján nem is borsos áron, 189 000 forinttól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik