Tech esport

Adnál ezért a gépért kétmilliót?

Az Asus még januárban, a CES-en rántotta le a leplet az egyik legújabb gépkoncepciójáról, a Mothershipről (anyahajó), ami egy olyan 4,8 kilogrammos hordozható masina, ami kinyitva teljes értékű asztali számítógéppé válik. Azóta eltelt közel fél év, és a legutóbbi isztambuli sajtóeseményen már a GZ700GX kódnevű verziót láthattuk, ami a boltokba kerül, méghozzá 2 049 990 forintért.

Ezért a nem kevés pénzért 4,7 GHz-ig húzható, nyolcmagos Core i9-9980HK processzor jár, amit egy 8 GB-os NVIDIA GeForce RTX 2080 videokártya egészít ki, méghozzá 64 GB RAM (DDR4-2666) társaságában, és ehhez jön még három 3 darab 512 GB-os M.2 NVMe SSD, RAID 0 tömbbe kötve.

Az anyahajó kérhető 17,3 hüvelykes, 144 Hz-es, Full HD AHVA G-Sync kijelzővel, ami 3 ms-os válaszidőre képes, ugyanakkor ha valaki nem játékra, hanem grafikai munkára használná a masinát, annak adott a 60 Hz-es, 4K felbontású változat, ami 100 százalékban lefedi az Adobe RGB színteret.

A gép különlegessége ugyebár a dizájn,

hiszen a komponensek mind a kijelzőbe vannak építve, kinyitva ráadásul erről választható le a billentyűzet, ami a Republic of Gamers márkanévhez hűen  gombonként vezérelhető Aura Sync RGB világítással van megáldva, ráadásul használhatjuk USB Type-C csatlakozóval vagy vezeték nélküli kapcsolattal is.

A hangélményért egy ESS SABRE DAC fel, a képernyőbe építve pedig találunk egy 30 fps-es, 1080p felbontást biztosító webkamerát is. Fontos részegység továbbá a 2.5 Gb-os Ethernet port, illetve a RangeBoosttal kiegészített, a legújabb 6-os szabványt támogató WiFi 6. Portok terén szintén nincs ok panaszra: három USB 3.1 Gen 2, egy USB 3.1 Gen 1 Type-A, egy USB 3.1 Gen 2 Type-C, egy Thunderbolt 3, továbbá egy HDMI 2.0 biztosítja, hogy bármit a gépre köthessünk.

Olyan erőműveket mutatott az Asus, amiken videojáték aligha fog ki
A legújabb Republic of Gamers termékek nemcsak a legerősebb komponenseket kínálják, de dizájn terén is kifejezetten új vonalat képviselnek.

Az Isztalmbulban bemutatott többi Republic of Gamers újdonságról egy korábbi cikkünkben számoltunk be, azóta viszont kaptunk hivatalos árakat is, és jó hír, hogy ha valakinek nincs kétmilliója egy játékos gépre, annak azért akadnak jóval kedvezőbb ajánlatok is az Asus kínálatában:

  • Asus Zephyrus S: 1 149 990 Ft-tól (május végétől kapható)
  • Asus Zephyrus M: 399 990 Ft-tól (év végén kapható)
  • Asus Strix G: 309 990 Ft-tól (június végétől kapható)
  • Asus Strix Scar III G531GW: 679 990 Ft-tól (június végétől kapható)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik