Tech

Így készült a God of War, a tavalyi év egyik legnagyobb sikere

Tavaly áprilisban került a boltokba a God of War, a hasonló című videojáték sorozat legújabb része, amiben nyolcadik alkalommal nyílt lehetőség a spártai harcos és félisten Kratos irányítására, méghozzá a görög mitológia után skandináv környezetben. Az öt éven át készülő program hatalmas siker lett, mi is áradoztunk róla a tesztünkben, a 2018-as év egyik legjobbjának választottuk, a videojátékokat rangsoroló Metacritics oldalon jelenleg is 94%-os értékelésen áll, és kevesebb, mint fél év alatt 9 millió példányt értékesítettek belőle, ami egy PlayStation 4 exkluzív cím esetében hatalmas fegyvertény.

Habár a megjelenés óta már eltelt egy év, a játék körüli hullámok koránt sem csillapodnak: azóta is hivatkozási alap, ha bármilyen reboot kerül szóba, most pedig a kiadásért felelős Sony kiadott egy közel két órás dokumentumfilmet, ami a God of War készítésének kulisszái mögé enged betekintést.

A film nemcsak azoknak lehet érdekes, akik nagy rajongói Kratos kalandjainak, de azoknak is, akik csak egy kicsit is érdeklődnek a videojátékok vagy a fejlesztés iránt, vagy csak kíváncsiak rá, hogy pontosan mi történik öt év alatt, és hogyan készül egy játék, amiből mindenkit lenyűgöző hatalmas siker lesz.

A Raising Kratos című dokumentumfilm egyik központi figurája Cory Barlog, az egész játék fejlesztésért felelős game director, aki sokaknak ismerős lehet egy tavalyi videóból, amiben könnyekben tört ki, mikor meglátta, hogy a sokak véleményét formáló szaksajtó milyen értékelésekkel jutalmazta a Santa Monica Studios fejlesztőcsapat ötévnyi megfeszített munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik